Lens (36) kondigt einde aan van rijke voetballoopbaan

Reacties

Jeremain Lens, die 34 keer voor het Nederlands elftal speelde, is bezig aan zijn laatste weken als profvoetballer. Dat kondigde de aanvaller dinsdagavond aan in zijn hoedanigheid als analyticus op RTL.

Lens (36) kondigt einde aan van rijke voetballoopbaan
© Pro Shots

Lens zat in de studio om zijn licht te laten schijnen op de Champions League-kraker tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund toen hij meldde dat hij het seizoen bij zijn huidige werkgever FC Versailles nog afmaakt, maar daarna stopt. 'Ik leef er al een tijdje naar toe, en ik heb er vrede mee. Ik heb bij mooie clubs mogen spelen, heb een WK gespeeld en ben in verschillende landen kampioen geworden', sprak Lens.

Lens' eerste club als profvoetballer was AZ, waarmee hij in 2009 kampioen werd. Dat lukte hem bij zijn volgende club PSV niet, in Eindhovense dienst veroverde hij in 2012 de KNVB-beker. Lens scoorde in de finale tegen Heracles Almelo, waarna hij aan een mooie reis door Europa begon. De Amsterdammer diende daarna Dinamo Kiev, Sunderland, Fenerbahçe, Besiktas, Fatih Karagümrük en nu dus FC Versailles, actief op het derde niveau in Frankrijk.

Het hoogtepunt van zijn interlandcarrière, Lens noemde het zelf al, is zijn WK-deelname in 2014. Onder Louis van Gaal kwam hij in alle drie de groepswedstrijden in actie, alsook in de kwartfinale tegen Costa Rica.

VI zocht Lens  begindit jaar op in Versailles. Dat leverde twee verhalen op, die hieronder te lezen zijn: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.