Legia vertrouwt op Champions League-ervaring tegen Ajax

Reacties

Hoewel de winterstop pas net voorbij is, treedt Legia Warschau het tweeluik met Ajax in de Europa League met vertrouwen tegemoet. De Poolse ploeg van trainer Jacek Magiera put hoop uit de poulefase van de Champions League.

Legia vertrouwt op Champions League-ervaring tegen Ajax

Waar Ajax in de zestiende finale terecht kwam door een groep met Celta de Vigo, Panathinaikos en Standard Luik winnend af te sluiten, overwinterde Legia door in het miljardenbal als derde te eindigen achter Borussia Dortmund en Real Madrid maar vóór Sporting Lissabon. De kampioen van Polen speelde gelijk tegen De Koninklijke en won op de laatste speeldag thuis met 1-0 van Sporting (foto midden). Vlak daarna ging echter de winterstop in, waardoor het uitduel met Arka Gdynia van afgelopen zaterdag (0-1) tot nu toe het enige officiële duel van 2017 is voor Legia.

Ajax daarentegen heeft alweer vijf wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en gewonnen. 'We weten dat we tegen een jonge en goede ploeg spelen die de laatste vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen. Maar we kijken eerst en vooral naar onszelf. Na de overwinning op Sporting hoeven we voor niemand meer bang te zijn. We willen ons avontuur vervolgen, een goede wedstrijd spelen en een beter team worden. We benaderen deze wedstrijd met optimisme, vertrouwen en een goede voorbereiding: fysiek, tactisch en mentaal', zegt trainer Magiera op de clubwebsite.

'Dat een club uit Nederland half januari alweer is begonnen en wij pas half februari, wisten we van tevoren. Daar heb ik geen invloed op', vervolgt Magiera. 'Dat hebben we wel op hoe Legia is voorbereid op deze ontmoeting. We hebben tijdens het trainingskamp veel werk verzet. Of dat genoeg is, zal de tijd leren. We zijn zes Champions League-wedstrijden wijzer. We hebben punten gepakt, overwinningen geboekt en doelpunten gemaakt', waarmee de coach van Legia ongetwijfeld ook zal hebben gedoeld op de recordwedstrijd tegen Borussia Dortmund (8-4).

Dat Ajax in het verleden grote successen boekte op het allerhoogste Europese podium, zegt Magiera nu weinig. 'Ajax is een club van naam, daar ben ik het mee eens. In het verleden speelden er grote spelers voor Ajax, nu staan er jongere spelers. De resultaten in de competitie bevestigen dat ze in vorm zijn en aanvallend sterk. Ajax wil waarschijnlijk domineren, wij zullen onze ervaring uit de Champions League gebruiken', aldus de trainer van Legia, die niet kan beschikken over Pools international Artur Jedrzejczyk. De rechtsback kwam voor één miljoen euro over van FK Krasnodar.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.