Legia klaar voor Ajax: 'Maar of we winnen?'

Reacties

Legia Warschau kan volgens trainer Jacek Magiera uit de herstart van de Poolse competitie vertrouwen putten voor de ontmoeting met Ajax. Nieuweling Tomás Necid maakte in ieder geval indruk.

Legia klaar voor Ajax: 'Maar of we winnen?'

Donderdag wacht de eerste ontmoeting met Ajax in de Europa League. 'We zijn er klaar voor. Maar of we ook winnen?', stelde Magiera in Poolse media na de benauwde overwinning op Arka Gdynia. 'Ik denk dat het niet in de heenwedstrijd wordt beslist.'

Legia speelde zaterdag pas de eerste competitieve wedstrijd na de winterstop. 'Op het einde werd het nog spannend. Maar we hebben gewonnen, we hebben de drie punten, er was vreugde en daarnaast wordt ons spel per wedstrijd beter', stelde Magiera vast.

Het duel met Arja Gdynia was ook het officiële debuut van Necid in Poolse dienst. De voormalig spits van PEC Zwolle kweet zich goed van zijn taken, zo zei Maguiera na afloop over de van Bursaspor gehuurde aanvaller.

'Je kan zien dat hij nog tijd nodig heeft om onze manier van spelen zich eigen te maken. Met zijn ervaring moet dat voor hem geen probleem zijn', aldus de Poolse coach over zijn Tsjechische aanwinst. 'Je zag dat hij soms net een klein beetje tekortkwam. Maar de tijd werkt in zijn voordeel.'

Necid heeft te maken met de zware erfenis die Nemanja Nikolics heeft achtergelaten in de Poolse hoofdstad. De Hongaarse spits, die zijn heil deze winter heeft gezocht bij Chicago Fire, was in de eerste seizoenshelft goed voor negentien treffers.

Legia is nog niet helemaal klaar voor de tweede seizoenshelft. Magiera rekent erop dat hij voor het sluiten van de Poolse transfermarkt eind februari nog een nieuw gezicht mag verwelkomen. 'Ik noem geen namen of posities, maar we denken aan versterkingen. Als er nog iemand komt, dan is dat waarschijnlijk pas tegen het sluiten van de markt', aldus de Legia-coach over een mogelijke aanwinst, die in Europa niet mag spelen voor de Poolse formatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.