Bosz: 'Ajax moet twee keer per week top kunnen spelen'

Reacties

Door Europese verplichtingen gaat Ajax drukke tijden tegemoet, maar het pittige schema met vier duels in elf dagen mag volgens Peter Bosz geen excuus zijn voor mindere prestaties. 'Ajax moet twee keer per week top kunnen spelen', aldus de trainer van de Amsterdammers.

Bosz: 'Ajax moet twee keer per week top kunnen spelen'

Donderdag speelt Ajax de uitwedstrijd in de zestiende finale van de Europa League tegen Legia Warschau (aftrap 21.05 uur). Vervolgens treffen de Amsterdammers achtereenvolgens Vitesse (uit), Legia Warschau (thuis) en Heracles Almelo (thuis). Ajax heeft daarmee als enige ploeg uit de topdrie van de Eredivisie een bomvol schema.

Hoewel deze drukte invloed kan hebben op de Nederlandse titelstrijd, is Bosz niet van plan om spelers massaal te sparen. 'We zullen niet met een compleet ander elftal gaan spelen. We vinden de Europa League heel belangrijk. Het is goed voor Ajax, goed voor het imago en goed voor het Nederlands voetbal. We gaan dus niet elf andere spelers opstellen,' laat hij via het clubkanaal weten.

Of Ajax hiermee directe concurrenten Feyenoord en PSV in de kaart speelt, durft Bosz niet te zeggen. 'Ajax moet twee keer per week top kunnen spelen. Natuurlijk kan Feyenoord zich volledig focussen op het kampioenschap, maar het is aan ons. Wij moeten ons richten op twee keer per week twee wedstrijden spelen en ik hoop dat dat nog heel lang duurt.'

Met nog twaalf wedstrijden voor de boeg bezet Ajax de tweede plaats in de Eredivisie met vijf punten achterstand op Feyenoord. PSV is derde met drie punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.