Lazio passeert Napoli na imposante zege op Fiorentina

Stefan de Vrij is met Lazio opgeklommen naar de derde plaats in de Serie A. In eigen huis waren de Romeinen veel te sterk voor Fiorentina: 4-0.

De bezoekers werden vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet en konden van geluk spreken dat er voor rust maar één keer gescoord werd door Lazio. Lucas Biglia volleerde een afvallende bal knap binnen. De Argentijnse middenvelder was in de eerste helft ook dicht bij zijn tweede doelpunt, maar dit keer belandde zijn volley via doelman Neto op de paal.

Fiorentina was de laatste weken juist uitstekend bezig en won bijvoorbeeld op bezoek bij Juventus in de halve finale van de strijd om de Coppa Italia, maar tegen Lazio had de ploeg van trainer Vincenzo Montella een offday. In de 65ste minuut werd de wedstrijd in Rome beslist. Na een overtreding van Nenad Tomovic op Felipe Anderson kreeg de thuisclub een strafschop, die door Antonio Candreva werd benut.

Miroslav Klose bepaalde de eindstand op 4-0. De spits kopte een kwartier voor tijd binnen uit de rebound nadat Neto een schot van Candreva nog gekraakt had en in de 85ste minuut was hij opnieuw trefzeker na een scrimmage. Lazio heeft door de overwinning nu 46 punten uit 26 wedstrijden, waardoor het Napoli passeert. Nummer twee AS Roma heeft vier punten voorsprong. Fiorentina blijft door de nederlaag steken op de vijfde plaats.