Knappe comeback Inter bij Napoli dankzij Argentijnen

In de strijd om een Champions League-ticket heeft Napoli dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Rafa Benítez leek thuis op weg naar een overwinning op Internazionale, maar de club uit Milaan kwam terug van een 2-0 achterstand.

Vanaf het eerste fluitsignaal zorgde met name Napoli, waar Jonathan de Guzman tot de 73ste minuut op de bank bleef, voor veel spektakel in Stadio San Paolo. Met name Gonzalo Higuaín deed van zich spreken, maar voor rust stond zijn vizier niet op scherp.

Inter-doelman Samir Handanovic hield de Argentijnse spits twee keer van scoren af, terwijl Higuaín voor open doel een voorzet van Dries Mertens niet tot doelpunt wist te promoveren. De bezoekers stelden daar weinig tegenover. Rodrigo Palacio, Marcelo Brozovic en Xherdan Shaqiri kregen kleine mogelijkheden.

In de tweede helft stelde Napoli snel orde op zaken. In tijdsbestek van twaalf minuten scoorde de thuisclub twee keer. Marek Hamsik kopte in de 51ste minuut binnen op aangeven van Henrique en in de 63ste minuut schoot Higuaín van buiten het strafschopgebied fraai de tweede van de avond tegen de touwen.

Strafschop
De wedstrijd leek daarmee beslist, maar Inter kwam knap terug. In de 72ste minuut schoot Palacio binnen uit de rebound na een goede actie van linksback Davide Santon. Kort voor tijd kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van Henrique, die daarvoor zijn tweede gele kaart incasseerde, op de Argentijn Palacio.

Met een schitterende stift vanaf elf meter bepaalde zijn landgenoot Mauro Icardi de eindstand in Napels op 2-2. Het verschil tussen nummer twee AS Roma en Napoli, dat derde staat, blijft daardoor vier punten. Lazio kan maandag bij een thuiszege op Fiorentina op gelijke hoogte komen. Internazionale blijft negende in de Serie A.