Lazio grijpt naast plek vier na miraculeuze ontsnapping Crotone

Crotone is op de slotdag van de Italiaanse competitie ontsnapt aan degradatie door verrassend te winnen van Lazio: 3-1. De Romeinen zijn er hierdoor niet in geslaagd de vierde plaats over te nemen van Atalanta Bergamo.

Bij Crotone kan er wel worden gesproken over een sweet escape. De Serie A-club pakte in de laatste negen duels twintig punten. Dat is zelfs meer dan kampioen Juventus wist te verzamelen in het slot van de competitie. Bij Lazio speelden Wesley Hoedt en Stefan de Vrij niet mee.

Al na veertien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Andrea Nalini. Niet veel later zette Diego Falcinelli de 2-0 op het scorebord namens Crotone. De Italiaan kopte de bal via de onderkant van de lat binnen. Lazio rechtte de rug en voor rust schoot Ciro Immobile vanaf de penaltystip de aansluitingstreffer binnen. Vlak voor de pauze pakte Bastos zijn tweede gele kaart, waarna Lazio verder moest met tien man.

Na een uur was het opnieuw Nalini die scoorde namens Crotone. Lazio wist in de slotfase geen treffer meer te maken, waardoor Crotone zich op wonderbaarlijke wijze verzekerde van nog een jaar in de Serie A.

Empoli had handhaving in eigen hand, maar verloor van het al gedegradeerde Palermo (2-1). Hierdoor degradeerde Empoli direct uit de Serie A en speelde Crotone zich veilig.

Internazionale - Udinese 5-2
Internazionale kwam uiteindelijk één punt tekort voor Europees voetbal. Op de slotdag van de Serie A wonnen de Nerazzurri met ruime cijfers van Udinese. In de eerste helft leidde de thuisploeg al met 3-0 door doelpunten van Éder, Ivan Perisic en Marcelo Brozovic.

Na de pauze maakte Éder zijn tweede van de avond. Andrija Balic maakte later nog een eretreffer voor Udinese, maar Inter was nog niet klaar. Gabriele Angela scoorde ook nog het vijfde doelpunten van de Milanese formatie. Udinese-aanvaller Duván Zapata zette diep in blessuretijd een 5-2 stand op het scorebord.

Extra pijnlijk is dat Inter met slechts één punt minder dan rivaal AC Milan naast Europees voetbal grijpt. AC Milan sloot zondagmiddag het seizoen af met een nederlaag tegen Cagliari (2-1). In het seizoen dat Inter Frank de Boer en Stefano Pioli op straat zette, eindigt de Serie A-club dus met lege handen.