Lazio doorbreekt treurmars met zege in Coppa Italia

Er is eindelijk een einde gekomen aan de reeks zonder zeges van Lazio. De Romeinen zegevierden in de Coppa Italia tegen Udinese (2-1), dat het onderspit moest delven ondanks een majestueuze goal van Panagiotis Kone.

De Griekse aanvallende middenvelder opende in de 67ste minuut de score namens de bezoekers met een grandioze actie. Kone nam een voorzet vanaf de linkerkant in de lucht aan en haalde uit de draai uit met een omhaal. Daarmee verschalkte hij Lazio-verdediger Wesley Hoedt en doelman Etrit Berisha, die de onfortuinlijke doelman Federico Marchetti onder de lat verving.

Drie minuten later kwam de thuisploeg alweer langszij via Alessandro Matri met een rake schuiver van dichtbij, waarna Danilo Cataldi (foto, rechts) in de 79ste minuut de eindstand op 2-1 bepaalde. De 21-jarige Italiaan was met een rake kopbal attent bij een gekeerde inzet van Abdoulay Konko en legde daarmee het tiental van Udinese - de in de 66ste minuut ingevallen Rodrigo Aguirre moest nog voor de gelijkmaker weer geblesseerd naar de kant - definitief over de knie.

Cataldi doorbrak met zijn winnende doelpunt de negatieve spiraal waarin Lazio de laatste weken verkeerde. Want onder leiding van trainer Stefano Pioli, die Edson Braafheid donderdag de gehele wedstrijd op de bank hield en niet kon beschikken over de langdurig geblesseerden Ricardo Kishna en Stefan de Vrij, werd in geen van de laatste zeven competitiewedstrijden een zege geboekt (twee gelijke spelen, vijf nederlagen). Die treurige reeks resulteerde in de huidige twaalfde positie op de ranglijst van de Serie A.