Lazio doet zonder Nederlanders goede zaken bij Bouy

Lazio heeft tijdens het uitduel met Palermo geen steek laten vallen. De club uit Rome won dankzij Sergej Milinkovic-Savic nipt op Sicilië: 0-1. Alleen bij de thuisclub was er Nederlandse inbreng.

De bezoekers konden geen beroep doen op de geblesseerde Stefan de Vrij, terwijl Ricardo Kishna niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Wesley Hoedt deed dat wel, maar de verdediger van Lazio bleef aan de kant. Bij Palermo maakte Ouasim Bouy tien minuten na rust zijn opwachting. Het betekende zijn tweede duel in de Serie A namens de Rosanero.

Op dat moment stond het al 0-1 door een treffer van Milinkovic-Savic. De jonge Serviër tikte na ruim een half uur bij de eerste paal een voorzet van zijn landgenoot Dusan Basta binnen. Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Lazio op 28 punten uit veertien duels komt. Daarmee staan de Romeinen voorlopig derde. AS Roma kan zondag nog passeren.

Palermo, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart voor Giancarlo González, blijft negentiende in de Serie A. De ploeg van trainer Roberto De Zerbi verloor zijn laatste zeven wedstrijden in competitieverband.