Lapadula en Suso houden Milan in spoor Juventus

AC Milan is naar de tweede plaats in de Serie A geklommen door een 1-4 zege op Empoli. Suso en Gianluca Lapadula wezen de Rossoneri de weg.

Milan kende een zwakke start in Empoli, maar de thuisclub liet na deze uit te buiten. Veteraan Massimo Maccarone miste namelijk twee grote kansen. Die missers kwamen de thuisploeg duur te staan, toen Gianluca Lapadula in de vijftiende minuut afrondde na een assist van Suso.

Empoli deed snel wat terug, want twee minuten na de openingstreffer verzorgde Ricky Saponara de gelijkmaker na een inschattingsfout van doelman Gianluigi Donnarumma. Een kwartier na rust nam Milan de leiding via Suso, die met links zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden maakte na een voorzet van Ignazio Abate. Vier minuten later werd het door een eigen doelpunt van Andrea Costa 1-3. In de 77ste minuut maakte Lapadula er 1-4 van met een schot in de verre hoek.

Door de zege verkleint Milan het gat met koploper Juvents, dat zondag Genoa bezoekt, naar vier punten. Empoli staat zeventiende.

Torino - Chievo Verona 2-1
Torino rukt op naar de vierde plaats door een nipte zege op Chievo Verona. Iago Falqué vervulde een hoofdrol aan Turijnse zijde, door twee keer te scoren. Vooral zijn tweede goal was een schitterende; hij krulde de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied met links in de verre kruising. Namens Chievo, dat tiende staat, deed Roberto Inglese vlak voor tijd nog wat terug.