Laudrup moet Spartak weer eens aan titels helpen

Michael Laudrup is de nieuwe coach van Spartak Moskou. De Deen is het met de Russen eens over een contract voor anderhalf jaar. Woensdag zet de 44-jarige trainer zijn handtekening in Moskou.

Laudrup moet Spartak weer eens aan titels helpen

'We hebben voor deze specialist gekozen, omdat we denken dat hij goede resultaten kan bereiken en past bij de speelstijl van de club', legde algemeen directeur Valeri Karpin uit aan UEFA.com.

Laudrup is de vervanger van Stanislav Cherchesov, die vertrok nadat Spartak met 4-1 had verloren van Dinamo Kiev in heenronde van de derde voorronde van de Champions League. Ook in Oekraïne verloor Spartak met 4-1, waardoor het nu deelneemt aan het toernooi om de UEFA Cup en Banik Ostrava als tegenstander heeft.

'Spartak is de bekendste Russische club, miljoenen over de hele wereld steunen deze ploeg', weet Laudrup te vertellen over zijn nieuwe werkgever. 'Deze situatie kun je vergelijken met Spanje, waar je Real Madrid en Barelona hebt. Het enige verschil is echter dat Spartak al een tijdje geen kampioen is geworden.'

Laudrup moet niet alleen nationaal, maar ook internationaal successen boeken met Spartak. 'Ik denk dat Spartak een goede toekomst heeft', aldus de Deen, die afgelopen seizoen nog werkzaam was bij Getafe.

Spartak jaagt op de eerste Russische landstitel sinds 2001, na drie tweede plaatsen op rij. In de huidige competitie bezetten de Moskovieten de derde plaats, met een achterstand van negen punten op koploper Rubin Kazan en nog tien duels op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen