Laudrup stapt uit eigen beweging op bij Getafe

Michael Laudrup houdt het na een seizoen al voor gezien bij de Spaanse middenmoter Getafe. Dat maakte de Deen vrijdagmiddag zelf bekend.

Laudrup stapt uit eigen beweging op bij Getafe

'Ik ga niet doordat ik ben gevraagd door een andere club. Ik ga omdat ik zelf wil. Ik heb nog een contract voor één jaar, naar ik denk dat dit het moment is na een fantastisch jaar', vertelde Laudrup.

De voormalige speler van onder meer Ajax, Barcelona en Real Madrid, nam bijna een jaar geleden het roer bij Getafe over van de Duitser Bernd Schuster, die naar Real Madrid vertrok en die club meteen naar de Spaanse titel leidde.

Laudrup kan terugkijken op een redelijk geslaagd seizoen. Hij loodste Getafe naar de finale van de Copa del Rey, waarin hij verloor van zijn voormalige Barcelona-ploeggenoot Ronald Koeman, op dat moment nog trainer van Valencia. En in het toernooi om de UEFA Cup sneuvelde zijn ploeg na een spannende kwartfinale tegen Bayern München.

Laudrups naam werd aan verschillende clubs gelinkt. 'Er doen heel wat geruchten over mij de ronde. Elke dag verschijnt er wel een verhaal over een nieuwe club. maar ik heb nog met niemand gesproken.'

'Getafe is een club waar spelers en coaches meestal één tot twee jaar blijven. Het afgelopen jaar hadden we twaalf of dertien nieuwe spelers. En het komende jaar zal dat hetzelfde zijn, zo is mij verteld. Ieder moet zijn moment om te vertrekken kiezen en ik denk dat het mijne nu is gekomen.'

De oudste van de broers Laudrup begon zijn trainersloopbaan als assistent-bondscoach bij het nationale team van Denemarken. Daarna nam hij de Deense topclub Brøndby IF onder zijn hoede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen