Late treffers bezorgen Chelsea nipte winst op Reading

Chelsea heeft de goede start in de Premier League ternauwernood een passend vervolg kunnen geven. Na de zege op Wigan Athletic volgde een zwaarbevochten overwinning op Reading.

Chelsea en Reading troffen elkaar woensdagavond al op Stamford Bridge, omdat de Londense Champions League-winnaar volgende week om de Europese Supercup speelt tegen Atlético Madrid. In het vooruitgespeelde duel maakte Reading een prima indruk, terwijl Chelsea pas laat in de tweede helft de 4-2 overwinning veilig wist te stellen.

Chelsea leek aan eenvoudig avondje te gaan beleven, want na achttien minuten zorgde Frank Lampard voor de voorsprong. Evenals afgelopen zaterdag tegen Wigan Athletic was de middenvelder van de Londense grootmacht vanaf de strafschopstip (Chris Gunter had Eden Hazard ten val gebracht) trefzeker.

Het gepromoveerde Reading liet zich niet imponeren en greep brutaal het initiatief. De beloning bleef niet uit, want bij rust leidde de ploeg verrassend met 1-2. Eerst kopte de Russische aanwinst Pavel Pogrebnyak een voorzet van Gareth McCleary in, waarna Danny Guthrie uit een vrije trap Reading nog in het eerste halfuur op voorsprong zette.

Chelsea zocht na rust nadrukkelijk de aanval, maar Reading hield knap stand. Pas twintig minuten voor tijd maakte de thuisclub gelijk. Verdediger Gary Cahill haalde van buiten het zestienmetergebied uit en zag zijn inzet langs de matige ingrijpende Adam Federici het doel in gaan.

In minuut 81 redde Fernando Torres zijn ploeg. Op aangeven van Ashley Cole tikte de vorig seizoen verguisde Spaanse spits de bal binnen terwijl hij ogenschijnlijk in buitenspelpositie stond. Torres (die zijn doelpunt op de foto onder met landgenoot Juan Mata viert) werkte zijn honderdvijftigste Premier League-wedstrijd af. Hij maakte daarin 73 goals.

Terwijl Reading een ultieme poging deed om nog gelijk te maken en doelman Federici mee naar voren was bij een hoekschop, besliste Branislav Ivanovic de wedstrijd. Hazard bezorgde de verdediger de bal, waarna hij het duel besliste: 4-2.

Komende zaterdag speelt Chelsea opnieuw thuis. Dan komt het Newcastle United van Tim Krul en Vurnon Anita op bezoek. Foto: VI Images