Late penalty ontneemt Verbeek laatste hoop op promotie

Reacties

Trainer Gertjan Verbeek kan promotie naar de Bundesliga met VfL Bochum op zijn buik schrijven. Door het 1-1 gelijkspel van vrijdag tegen Karlsruher SC dreigt nummer drie 1. FC Nürnberg nog verder uit het zicht te raken met nog maar drie duels te gaan.

Late penalty ontneemt Verbeek laatste hoop op promotie

Bochum leed de afgelopen weken kostbaar puntenverlies in de uitduels met nummer twee RB Leipzig (3-1) en concurrent Sankt Pauli (2-0). Omdat daar tegen Karlsruhe een nieuwe misstap bijkwam, mag Verbeek alleen bij een ineenstorting van FC Nürnberg nog hopen op de derde plaats in de Tweede Bundesliga, die toegang geeft tot play-offs tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

Simon Terodde zette Bochum na 58 minuten nog op het spoor van de broodnodige zege, maar een rake strafschop van Dimitri Nazarov in de 88ste minuut betekent dat het voor Verbeek vrijwel onmogelijk wordt om Nürnberg nog te achterhalen. De Zuid-Duitsers kunnen zaterdag uitlopen naar een onoverbrugbare voorsprong van elf punten bij een zege op Union Berlin.

SC Freiburg
SC Freiburg kan promotie naar de Bundesliga al bijna niet meer ontgaan. De koploper van de Tweede Bundesliga won thuis met 3-0 van MSV Duisburg en heeft tien punten meer dan Nürnberg. RB Leipzig is met vier punten en een wedstrijd minder de laatste concurrent in de strijd om de titel. Freiburg werd vorig seizoen zeventiende op het hoogste niveau van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.