Lasogga aast op HSV-record Seeler en Van der Vaart   

Binnengekomen als een goedkope oplossing voor de behoefte aan een spits is Pierre-Michel Lasogga inmiddels uitgegroeid tot een van revelaties bij Hamburger SV met een clubrecord in zicht.

Lasogga aast op HSV-record Seeler en Van der Vaart   

HSV haalde afgelopen zomer in Lasogga op huurbasis de gewenste spits, nadat onder anderen SC Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason niet haalbaar was vanwege de beperkte middelen. Kort voor het sluiten van de markt werd met Hertha BSC over Lasogga een ruil beklonken, waarbij de Noorse verdediger Per Skjelbred naar de Duitse hoofdstad verhuisde.

De verhuizing bood Lasogga de kans zijn belofte weer op het veld te laten zien. Want na hersteld te zijn van een kruisbandblessure bleek het perspectief bij Hertha BSC veranderd te zijn. Adrian Ramos, Sami Allagui en Sandro Wagner stonden hoger in de pikorde dan de 21-jarige spits die in het seizoen 2010/11 tot 25 duels was gekomen in de hoofdmacht van De Oude Dame.

Inmiddels heeft Lasogga in Hamburg alle twijfels weggenomen over zijn potentieel. De jeugdinternational bleek niet gevoelig door de crisis bij Die Rothosen en scoorde er stevig op los. In zeven duels kwam hij tot zeven treffers, waarvan drie tegen 1. FC Nürnberg.

In de Bundesliga kende Lasogga een reeks van vier duels waarin hij minimaal één keer scoorde. Daarmee ligt hij op koers van een clubrecord dat in handen is van Uwe Seeler en Rafael van der Vaart, die beiden in de competitie zeven keer op rij scoorden.

Seeler deed in het seizoen 1963/64 in zeven duels op rij tien keer van zich spreken, terwijl Van der Vaart in 2007 slechts tot zeven treffers kwam tijdens zijn serie. Lasogga is er niet mee bezig. 'Records zijn altijd mooi, maar niet meer niet dan een bijkomstigheid. Het belangrijkst is als de ploeg wint.'

Met zijn treffers levert hij wel een grote bijdrage aan dat HSV zich ontworstelt uit de gevarenzone. Bovendien biedt de komst van Bert van Marwijk zicht op meer. 'Je herkent de hand van de trainer. We hebben structuur in ons spel en geloven in onszelf. Het vertrouwen wordt alleen maar groter', zei Lasogga vorige week na de 3-3 tegen VfB Stuttgart.

Ondanks of juist dankzij zijn productie is zijn toekomst ongewis. 'Het klopt dat HSV geen optie tot koop heeft', zei Lasogga daags na zijn komst. 'Ik wil een goed seizoen draaien. In het voetbal kan het vaak zeer snel gaan. Daarom kan je ook weinig plannen.'

Dat blijkt ook gezien de speculaties. Zijn naam is in verband gebracht met Hannover 96, Schalke 04 en Borussia Dortmund, terwijl er ook vanuit Engeland interesse zou zijn. Lasogga zou een toenadering van de andere kant van de Noordzee toejuichen.

'Ik ben altijd onder de indruk geweest van spitsen in Engeland', zei Lasogga, die nog tot medio 2015 onder contract staat bij Hertha BSC. 'Dat ligt ook zeker aan het fysieke element. Ze gaan er altijd vol in. Voor mij zou het een droom zijn ergens in Engeland te spelen.'

Hamburger SV rekent erop ook kans te hebben Lasogga te houden. 'Ik denk dat we vijf maanden voor het einde van de huurperiode met Hertha gaan praten', aldus technisch directeur Oliver Kreuzer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen