Las Palmas wil VAR-audio horen na late pingel Barça: 'Dit is niet normaal'

Reacties

Las Palmas voelt zich bestolen na de nederlaag tegen Barcelona van donderdagavond. De eilandbewoners kregen in de blessuretijd een penalty tegen na een overtreding van Daley Sinkgraven, aanvoerder Kirian Rodríguez was behoorlijk boos over dat besluit.

Las Palmas wil VAR-audio horen na late pingel Barça: 'Dit is niet normaal'
© Pro Shots
Las Palmas
Las Palmas
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Toen Rodríguez voor de camera van LaLiga TV kwam, probeerde hij zich in eerste instantie nog in te houden. 'Ik ga hier mijn mond over houden en ga jullie niet vertellen wat ik denk.' Maar de aanvoerder van Las Palmas kon zijn frustratie uiteindelijk maar moeilijk verbergen. 'Ik hoop dat de VAR-audio naar buiten komt, want dit is niet normaal.'

Bekijk de strafschop hier:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast klaagde hij over het feit dat scheidsrechter Pablo González Fuertes hem niet te woord wilde staan na de gegeven strafschop. 'De voorschriften moeten voor iedereen gelijk zijn toch? En volgens mij moet de scheidsrechter zo min mogelijk in beeld verschijnen. Niet dat ze nog meer de hoofdrol spelen dan de voetballers zelf. Ik hoop dat deze twee late nederlagen aan het einde van het seizoen niet hun tol gaan eisen.' Las Palmas verloor voor de jaarwisseling al in de blessuretijd van Athletic Bilbao.

'Ik voel een beetje woede en een beetje verdriet', voegde Las Palmas-trainer García Pimienta daaraan toe. Hij weigerde echter de arbitrage de schuld te geven. 'Over de strafschop kan ik geen oordeel vellen. Als de scheidsrechter een penalty geeft en de VAR grijpt niet in, dan is het gewoon een strafschop.'

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Las Palmas
Meer over Las Palmas
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.