Larsson heeft Klassieker al rood omcirkeld in agenda

Reacties

Sam Larsson kijkt nu al uit naar zondag 27 januari. Op die dag neemt de aanvaller van Feyenoord het in De Kuip op tegen Ajax.

Larsson heeft Klassieker al rood omcirkeld in agenda

‘We hebben wat goed te maken, dat kan in die wedstrijd. Daarna kunnen we ons geen fouten meer permitteren, wie weet hoe dichtbij we nog kunnen komen. We zitten bovendien ook nog in de beker. Er is in 2019 echt nog genoeg om voor te spelen’, zegt de 25-jarige Zweed in een interview in de nieuwe VI.

Halverwege de competitie kijkt Feyenoord al tegen een achterstand van twaalf punten aan op PSV. Ajax bezit tien punten meer dan de Rotterdammers. Vlak voor de winterstop liep de formatie van Giovanni van Bronckhorst averij op tegen ADO Den Haag (2-2) nadat Larsson voor de 1-2 had gezorgd.

‘Frustrerend voor iedereen’, zegt Larsson. ‘Voor de fans, de medewerkers op kantoor, de directie, de commissarissen en ook voor ons als spelersgroep. Juist na een periode waarin we hadden laten zien waartoe we in staat zijn, gaat het fout tegen Fortuna Sittard en ADO Den Haag, maar winnen we voor de beker wél terecht van FC Utrecht… Het verschil in prestatie en uitvoering is veel te groot, maar een pasklare reden ervoor heb ik ook niet.’

In het interview gaat Larsson onder meer in op de kritiek die hem soms ten deel valt. ‘Over technisch vaardige spelers wordt altijd gezegd dat ze per wedstrijd tien acties een-tegen-een moeten maken, zo vaak schieten op doel, et cetera. Van Lionel Messi mag je dat vragen, maar elke speler onder dat niveau krijgt dat niet voor elkaar. In ieder geval niet elke wedstrijd. Juist technisch vaardige spelers worden altijd geconfronteerd met dubbele dekking, dat is in de Eredivisie niet anders.’

Lees het volledige interview met Sam Larsson, waarin hij onder meer ook terugblikt op zijn tijd bij SC Heerenveen, in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.