Langeler snapt ophef om dubbelrol niet

Reacties

Art Langeler begon maandag als bondscoach van Jong Oranje. Hij vervangt Fred Grim, die als assistent-trainer bij bondscoach Danny Blind aan de slag is gegaan. Opvallend is dat Langeler de rol combineert met die van hoofd opleidingen bij PSV.

Langeler snapt ophef om dubbelrol niet

De oud-trainer van PEC Zwolle, die in principe voor vier wedstrijden is aangesteld, begrijpt de ophef niet. 'Dat vind ik complete onzin. Het doel is dat we twee keer winnen. Winnen is veel belangrijker dan het feit of er al dan niet PSV'ers bijzitten. Ik zie de dwarsverbanden niet. Ik zie ze misschien wel als je een hele cyclus van twee jaar als combi zou doen. Dan zou ik de kritiek van andere clubs kunnen begrijpen. Hier en nu is dat onzin. Iedereen kan er van uitgaan dat ik objectief en een zo goed mogelijk elftal opstel', zegt Langeler tegen VI.

De trainer heeft met de KNVB de afspraak gemaakt de laatste twee poulewedstrijden te coachen en de daaropvolgende twee duels in 2016. Als Jong Oranje het goed doet zijn dat twee play-off duels, gaat het fout dan worden het oefenwedstrijden.

Langeler begint aan een zware klus. Jong Oranje speelt deze week twee wedstrijden voor de EK-kwalificatie. De Oranje-beloften moeten beide duels winnen en dan hopen dat ze als beste nummer twee richting het EK in Polen kunnen. Daarbij zijn ze afhankelijk van de andere poules. 'Dat is misschien ook wel de makkelijkste opdracht. Je moet twee keer winnen. Maar laten we het opsplitsen: je moet eerst donderdag winnen, tegen Turkije. Daar gaan we alles aan doen.'

Jong Oranje speelt donderdagavond in Alkmaar. Dinsdag wordt de cyclus afgesloten met een wedstrijd tegen Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.