Lampard wil het voorbeeld van ploeggenoot Cole volgen

Over de toekomst van Frank Lampard is nog weinig bekend, maar één doel heeft de 34-jarige middenvelder nog wel voor ogen: hij wil graag de grens van honderd interlands doorbreken.

Lampard wil het voorbeeld van ploeggenoot Cole volgen

In februari dit jaar voegde Ashley Cole, ploeggenoot van Lampard bij Chelsea, zich bij het rijtje met internationals van Engeland met minimaal honderd caps. Naast Cole bestaat deze uit Peter Shilton (125), David Beckham (115), Bobby Moore (108), Bobby Charlton (106), Billy Wright (105) en Steven Gerrard (101).

'Ik zou het geweldig vinden om honderd interlands te spelen, maar zes interlands in het internationale voetbal is nog een lange weg. Ik kijk daarom van wedstrijd tot wedstrijd', liet Lampard dinsdag weten in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met San Marino en Montenegro (beide uit).

'Hoe ouder ik word, hoe meer ik het spelen voor het nationale elftal waardeer', vervolgde Lampard. 'Het is een leuk team met Roy Hodgson aan het roer. De bondscoach gaat goed om met de spelers. Het is een jonge ploeg, maar nu ik ouder ben voel ik me beter als ik met regelmaat train en wedstrijden speel.'

In januari werd bekend dat Chelsea het aflopende contract met Lampard niet verlengt. De routinier is echter bezig aan een ijzersterk seizoen. Hij scoorde al veertien keer in officiële wedstrijden, waardoor de Londense club toch weer zou twijfelen over die beslissing.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen