Lambert ontslagen als manager Vlaar en Bacuna

Reacties

Aston Villa heeft manager Paul Lambert woensdagavond ontslagen. Ron Vlaar en Leandro Bacuna krijgen zodoende binnenkort een nieuwe trainer.

Lambert ontslagen als manager Vlaar en Bacuna

In een officieel statement op de clubwebsite laat Aston Villa niet veel los over het hoe en waarom van het ontslag, maar het besluit kan niet los worden gezien van de slechte vorm waarin de ploeg uit Birmingham verkeert. The Villans bezetten na 25 wedstrijden de achttiende plaats met slechts 22 punten.

Die slechte klassering is voor een groot deel te herleiden naar de aanvallende onmacht. Onder Lambert trof Villa namelijk pas twaalf keer doel. Al tien wedstrijden op rij werd er niet gewonnen. In die duels scoorde Villa slechts tweemaal. Bij winst op bezoek bij Manchester United kan Burnley woensdagavond over Vlaar en co heen wippen, Villa zakt dan naar de voorlaatste plaats.

De Schot Lambert, voormalig speler van onder meer Borussia Dortmund en Celtic, werd in 2012 aangesteld als manager op Villa Park. Voorlopig nemen assistent Scott Marshall en keeperstrainer Andy Marshall de honneurs, maar Villa gaat op zoek naar een nieuwe manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.