Lambert keert in herfst loopbaan terug op Anfield

Reacties

Liverpool en Southampton zijn het eens over de transfer van Rickie Lambert. Indien de medische keuring geen problemen oplevert, komt de overgang dit weekend nog rond.

Lambert keert in herfst loopbaan terug op Anfield

Southampton ontvangt vijf miljoen euro plus bonussen voor Lambert (32), die tot de Engelse voorselectie voor het WK behoort. Lambert wordt zaterdag medisch gekeurd. Zondag reist hij met de Engelse ploeg naar de Verenigde Staten, waar The Three Lions oefenduels spelen met mede-WK-deelnemers Ecuador (4 juni) en Honduras (7 juni). Vrijdagavond speelt Engeland op Wembley zijn uitzwaaiwedstrijd tegen Peru.

Voor Lambert betekent zijn aanstaande overgang naar Liverpool een terugkeer op het oude nest. De lange aanvaller speelde tot zijn vijftiende in de jeugdopleiding van The Reds. Hij werd niet goed genoeg bevonden door de Engelse topclub, waarna een loopbaan in de anonimiteit voor hem leek weggelegd. De spits bloeide op latere leeftijd bij Southampton toch op en debuteerde vorig jaar in het Engelse elftal, waarvoor hij inmiddels vier interlands speelde. Daardoor lonkt nu alsnog een doorbraak op Anfield.

Met de overgang van Lambert van Southampton naar Liverpool blijft het mogelijk niet. De Engelse vice-kampioen heeft zich bij The Saints namelijk ook gemeld voor vleugelspits Adam Lallana en verdediger Dejan Lovren. Linksback Luke Shaw staat voor een transfer naar Manchester United. Southampton raakte manager Mauricio Pocchettino al kwijt aan Tottenham Hotspur. Daarmee wordt de Zuid-Engelse club slachtoffer van zijn eigen goede prestaties. Afgelopen seizoen eindigde de club, waar ook Jos Hooiveld zijn brood verdient, tot verbazing van vriend en vijand achtste.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.