Lacazette is klaar voor vertrek bij Olympique Lyon

Reacties

Alexandre Lacazette acht de tijd rijp om te vertrekken bij Olympique Lyon. De spits staat al jaren in de belangstelling van diverse topclubs, maar hoopt komende zomer eindelijk een transfer te maken.

Lacazette is klaar voor vertrek bij Olympique Lyon

Lacazette (25) is naar eigen zeggen bezig aan zijn laatste seizoen bij Lyon. 'Ik denk dat het juiste moment is gekomen om te vertrekken’, zegt hij tegen het Franse Canal+. 'Deze zomer heb ik een verandering van omgeving nodig om iets anders te ontdekken, nog steeds met het idee om mee te ontwikkelen als voetballer en als persoon.'

De aanvaller laat zich desgevraagd uit over een overgang naar Barcelona, de club waar Samuel Umtiti de voorbije zomer heen trok vanuit Lyon. 'Het is een erg grote club. Hun aanval is buitenaards. Als het gebeurt, is dat geweldig, maar ik zal niet zomaar zeggen dat ik de plaats van Luis Suárez kan innemen. Ik zou zeker ooit voor ze willen spelen.'

Arsenal bracht in de zomer van vorig jaar een bod van 35 miljoen euro uit op de tienvoudig international, maar dat wezen Les Gones resoluut af. Voorzitter Jean-Michel Aulas houdt krampachtig vast aan zijn sterspeler, die nu zelf vindt dat de tijd is gekomen om een einde te maken aan zijn dienstverband bij de club.

Lacazette heeft nog een contract tot medio 2019 bij Lyon. Hij heeft dit seizoen al achttien keer het net gevonden in evenzoveel duels, waarmee hij alleen Edinson Cavani (22) voor zich moet dulden op de topscorerslijst van de Ligue 1. Nummer vier Lyon kan ondanks zijn bijdrage nauwelijks mee met de top van de competitie: na de nederlaag in de Derby du Rhône tegen Saint-Étienne (2-0) bedraagt de achterstand op de nummers twee en drie, Nice en Paris Saint-Germain, liefst twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.