Labiel ADO komt in bijna elke wedstrijd op achterstand

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. ADO Den Haag heeft zaterdagavond op bezoek bij NEC dringend behoefte aan een goed resultaat.

Labiel ADO komt in bijna elke wedstrijd op achterstand
Speelronde: 16
Aftrap: zaterdag 10 december, 18.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• NEC en ADO Den Haag doen weinig voor elkaar onder op de ranglijst. De equipe uit Nijmegen stond voorafgaand aan deze speelronde op de veertiende plaats met vijftien punten. ADO, dat nog steeds in de ban is van de crisis rond eigenaar Hui Wang, bekleedde met één punt minder de vijftiende positie.

• Het affiche van zaterdagavond stond 27 keer eerder op het programma in de Eredivisie. NEC triomfeerde tien keer en ging zeven keer onderuit. Tien keer voegden beide clubs een punt toe aan het totaal na een onderlinge confrontatie.

• Robin Buwalda komt zijn oude club tegen. NEC nam de 22-jarige verdediger afgelopen zomer over van ADO Den Haag, waar hij nooit doorbrak.

• NEC-coach Peter Hyballa heeft het goed voor elkaar bij dodespelmomenten. De formatie uit Nijmegen incasseerde slechts twee treffers uit een standaardsituatie. Alleen Feyenoord scoort met nul tegendoelpunten bij dodespelmomenten nóg beter op dit vlak.

ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic zet dit seizoen weinig spelers in.
ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic zet dit seizoen weinig spelers in.

• Kévin Mayi heeft nog altijd niet gescoord in De Goffert. De aanvaller is dankzij zijn productie in uitwedstrijden met drie goals wel gedeeld clubtopscorer van NEC.

• ADO Den Haag-coach Zeljko Petrovic zette dit Eredivisie-seizoen slechts negentien spelers in, het minste van alle clubs. Wellicht neemt dit aantal snel toe, aangezien Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner zaterdag geschorst zijn.

• ADO Den Haag keek in dit Eredivisie-seizoen al in twaalf van de vijftien wedstrijden tegen een achterstand aan. De residentieclub ging negen keer ook daadwerkelijk onderuit.

• Een meevaller voor ADO Den Haag in deze crisistijd is de nominatie die de supporters in de wacht sleepten voor de FIFA Fan Award, een prijs die op 9 januari wordt uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Zürich. De supporters van ADO danken de nominatie aan hun hartverwarmende knuffelactie tijdens het uitduel met Feyenoord in september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.