Laatste Russische hoop op WK-deelname vervlogen

Reacties

De Russische nationale ploeg kan deelname aan het WK in Qatar definitief vergeten. Het internationaal sporttribunaal CAS ziet geen reden om in te grijpen, nu de FIFA en UEFA alle Russische ploegen hebben geschorst vanwege de oorlog die Rusland voert met Oekraïne.

Laatste Russische hoop op WK-deelname vervlogen

Afgelopen dinsdag werd al bekend dat Russische deelnemers aan Europese toernooien voorlopig niet zullen terugkeren. Voor Spartak Moskou betekende dat uitschakeling in de Europa League, waar een tweeluik met RB Leipzig wachtte. De Russische nationale ploeg had nog een klein beetje hoop dat het mocht meedoen aan de play-offs voor een WK-ticket, omdat de uitspraak die het CAS had gedaan nog een voorlopige uitspraak was. Die hoop is nu definitief vervlogen.

De FIFA heeft aan persbureau AP laten weten dat het CAS het beroep van de Russische voetbalbond heeft afgewezen. Dat betekent dat Rusland het volgende week in de play-offs niet zal opnemen tegen Polen, dat zich automatisch heeft geplaatst voor de finale tegen Zweden of Tsjechië. Dit nieuws is allesbehalve verrassend, maar staat sinds vrijdag dus vast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.