Laatbloeier Klavan maakt droomtransfer naar Liverpool

Reacties

Liverpool heeft zich versterkt met Ragnar Klavan. De dertigjarige mandekker uit Estland komt over van FC Augsburg. Klavan tekent een contract voor drie jaar op Anfield.

Laatbloeier Klavan maakt droomtransfer naar Liverpool

In zijn jonge jaren leek Klavan niet voorbestemd voor een carrière die hem richting een Europese topclub ging stuwen. Na een weinig succesvolle huurperiode bij Vålerenga kwam hij op negentienjarige leeftijd terecht bij Heracles Almelo.

In Twente ontwikkelde Klavan zich gestaag tot een vaste basiskracht en een succesvolle tussenstap bij AZ volgde. Bij de Alkmaarders werd hij in 2009 kampioen van Nederland.

In de Bundesliga was Klavan tussen 2012 en 2016 een vaste waarde in de achterhoede van FC Augsburg. In feburari blonk hij uit in de dubbele Europa League-kraker met Liverpool, wat nu zijn nieuwe werkgever blijkt te zijn. Manager Jürgen Klopp ziet Klavan als vervanger van Kolo Touré, die deze zomer transfervrij vertrok.

Op de website van zijn nieuwe club reageert Klavan verheugd op zijn transfer. 'Het is lastig om dit in woorden te vatten, omdat het al 22 jaar een droom van me is om in de Premier League te spelen. Het is onvoorstelbaar om deel uit te mogen maken van een schitterende club als Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.