Laagvliegers bedwingen Milan en Roma

AC Milan en AS Roma lieten beide punten liggen bij degradatiekandidaten. Internazionale verloor op eigen veld.

Andrei Sjevtsjenko (foto) voorkwam dat AC Milan onderuitging bij degradatiekandidaat Lecce: 1-1. De Oekraïnse topscorer van de Serie A zorgde in de 53ste minuut voor de gelijkmaker in het Via del Mare. Met zijn zeventiende competitietreffer maakte hij de openingsgoal van Ernesto Chevanton (prachtige vrije trap) ongedaan. De Uruguayaan scoorde al in de negentiende minuut. Het was zijn elfde competitiedoelpunt. Clarence Seedorf speelde het gehele duel.

AS Roma verzuimde de achterstand op Milan te verkleinen. Ook de ploeg van coach Fabio Capello won niet. De giallorossi waren veel sterker maar kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij hekkensluiter Ancona.

Internazionale liep grotere averij op dan Milan en Roma. De nerazzurri gingen met 2-1 ten onder tegen het sterkere Udinese, nog wel in het eigen Giuseppe Meazza. Giampiero Pinzi en Fava Passaro zetten de ploeg halverwege de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Julio Ricardo Cruz bracht Inter in de 71ste minuut nog terug in de wedstrijd, maar de Argentijn kon niet voorkomen dat zijn ploeg tegen de derde nederlaag van 2004 aanliep in zeven competitieduels. Slechts twee keer won de ploeg uit Milaan, die inmiddels Parma naast zich moet dulden op de vijfde plaats. Andy van der Meyde zat voor het derde opeenvolgende duel op de bank.

Parma won met 2-1 bij Siena. Enrico Chiesa zette vlak voor rust de thuisploeg nog op voorsprong, maar via Alberto Gilardino en Mark Bresciano pakte Parma alsnog de drie punten. Bresciano maakte in blessuretijd de winnende treffer.

Sampdoria en Brescia kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook bij Bologna-Modena stond deze eindstand op het scorebord.