Kwetsbaar Barcelona blijft drijven dankzij Messi

Lionel Messi heeft Barcelona enige reden voor een lach gegeven. Maar Real Sociedad gaf de Catalanen in Camp Nou ook stof tot nadenken op weg naar twee cruciale wedstrijden (3-2).

Barcelona had na de pijnlijke nederlagen in La Liga tegen Málaga (2-0) en in de Champions League tegen Juventus (3-0) wat goed te maken. Met dank aan Messi leek de Catalaanse ploeg die verliesbeurten achter zich te kunnen laten.

De Argentijnse grootheid opende met een fraaie knal na ruim een kwartier de score om in de 37ste minuut op ietwat onorthodoxe manier ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Na een rebound na een schot van Luis Suárez verdween de bal via een kluts van de benen van Messi in het doel van Real Sociedad.

Na een bizar slot van de eerste helft was van die voorsprong nog een marge van één goal over voor Barcelona. Een eigen doelpunt van Samuel Umtiti – hij kreeg een voorzet ongelukkig tegen zich aan – bracht Real Sociedad terug in de wedstrijd. Paco Alcacer herstelde op aangeven van Messi de marge, voordat Xabi Prieto nog voor het rustsignaal Sociedad nieuwe hoop gaf.

In de tweede helft bleef nieuw spektakel achterwege. Barcelona slaagde er niet in de zege voortijdig veilig te stellen, maar ontsnapte aan de andere kant ook aan de Baskische gelijkmaker. Tekenend genoeg was dat de gasten in Camp Nou meer balbezit hadden.

Barcelona, dat woensdag in Camp Nou de 3-0 nederlaag in Turijn moet proberen weg te werken, blijft door de zege in het spoor van Real Madrid. De achterstand op de koploper bedraagt drie punten, waarbij moet worden aangetekend dat Barcelona een wedstrijd meer heeft gespeeld. Volgende week staat El Clásico op het programma.