Fenomenale Isco redder van Real bij Sporting Gijón

Real Madrid heeft zaterdag een late zege geboekt op Sporting Gijón: 2-3. Grote man aan de zijde van de koploper van La Liga was Isco met twee treffers.

Na de belangrijke zege op Bayern München  in de kwartfinale van de Champions League (1-2) besloot trainer Zinedine Zidane veel sterkhouders rust te geven tegen Gijón. Zo keepte Francisco Casilla en waren er basisplaatsen voor Danilo, Mateo Kovacic en Marco Asensio. Het B-elftal van Real had de nodige moeite met de brutale thuisploeg. Gijón kwam zelfs op voorsprong nadat Duje Cop een schitterende boogbal van Mikel Vesga tot doelpunt promoveerde.

Dat ook de tweede keus van Real genoeg kwaliteit heeft, demonstreerde Isco drie minuten later. Op aangeven van Lucas Vázquez maakte de middenvelder een bijna Messiaanse goal. Hij slalomde langs de verdedigers en werkte de bal in de kruising. Vlak na rust maakte Vesga het Real weer lastig. Deze keer scoorde hij zelf met een kopbal over Casilla.

Zidane bracht nog geen sterren in, voor zover die op de bank zaten. Toni Kroos, Casemiro en Luka Modric keken toe. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zaten niet bij de selectie, net als de geblesseerde Gareth Bale. Tegen Gijón was Álvaro Morata de aanvalsleider en dat liet hij zien. Uit een voorzet van Danilo kopte de Spaanse spits de bal na een uur binnen.

Vervolgens ging Real op jacht naar de voorsprong. Isco was er dichtbij na een mooie solo. Hij wurmde zich langs het middenveld richting het strafschopgebied, maar werd door de negentienjarige Jorge Meré op het laatste moment tegengehouden. In de laatste officiële minuut maakte Isco alsnog de winnende treffer. Op aangeven van Marcelo schoof hij de bal laag in de linkerhoek: 2-3.

Real heeft een voorsprong van zes punten op Barcelona. De Catalanen kunnen het gat later op de zaterdag verkleinen tot drie punten. Real Sociedad komt op bezoek in Camp Nou (aftrap 20.45 uur). Volgende week zondag komt Barça op bezoek bij Real voor El Clásico.