Ronaldo na magische mijlpaal: 'Tegen Bayern nog mooier'

Cristiano Ronaldo slechtte woensdag als eerste de magische grens van honderd Europese doelpunten. De Portugees voorspelt meer dankzij zijn 'radicaal veranderde trainingsregime'.

'Het is een eer om deze mijlpaal te bereiken. En om dat te doen tegen een grootse club als Bayern maakt het alleen maar mooier', zei Ronaldo tegen de UEFA na de wedstrijd tegen Bayern München (1-2). Met twee goals zette de Portugees in Beieren Real Madrid op het goede spoor richting de halve finale van de Champions League.

De 32-jarige aanvaller heeft zijn kruit allerminst verschoten. 'Ik heb enkele radicale veranderingen doorgevoerd in mijn trainingsregime om in deze fase van het seizoen in de best mogelijke conditie te zijn. Afgelopen jaren zat ik tegen mijn limiet aan en had ik wat kleine blessures. Nu heb ik hard gewerkt met een fitnesstrainer om klaar te zijn voor de laatste twee maanden van het seizoen.'

Ronaldo rekent er nog niet op dat de slag met Bayern is gewonnen. 'Ze hadden in de eerste helft een tweede goal kunnen maken uit de strafschop. Voetbal is een verrassingspakket en in vijf minuten kan alles er anders uitzien. Ze hebben een fantastische ploeg. Het zal een lastige return worden.'