Barcelona heeft nieuw mirakel nodig na afgang in Turijn

Juventus heeft dinsdag een reuzenstap gezet naar een plek in de halve finale van de Champions League. De Oude Dame was in Turijn met liefst 3-0 te sterk voor Barcelona, dat volgende week in de return opnieuw een wonder nodig heeft om het Europese avontuur te vervolgen.

Barcelona leek na de historische ontsnapping tegen Paris Saint-Germain in de achtste finale gewaarschuwd voor het eerste treffen met Juventus in Turijn. De ploeg van trainer Luis Enrique bleek echter hardleers tegen de formatie van Massimiliano Allegri, die zijn aanvallende beloftes in het eerste kwartfinaleduel waarmaakte.

Barcelona werd al direct in de openingsfase teruggedrongen op eigen helft. De bezoekers kwamen in eerste instantie nog goed weg na een kopbal van Gonzalo Higuaín, maar na zeven minuten kreeg Juventus alsnog de gewenste droomstart. Paulo Dybala ontving de bal van Juan Cuadrado met de rug naar het doel, maar kreeg vervolgens alle ruimte om te draaien en de bal in de verre hoek achter doelman Marc-André Ter Stegen te schieten: 1-0.

Barcelona leek even van slag na de vroege openingstreffer, want het eerste echte Catalaanse gevaar viel pas na 21 minuten te noteren. Andrés Iniesta schoot naast na een mooie pass van Lionel Messi. Het bleek een dure misser, want in de tegenaanval sloeg Juventus direct toe. Opnieuw was het Dybala die helemaal vrij stond aan de rand van het strafschopgebied en de marge met een geplaatst schot naar twee vergrootte.

Paulo Dybala schiet Juventus op een 2-0 voorsprong in Turijn.

Defensieve muur
Barcelona moest in de tweede helft hard op zoek naar de aansluitingstreffer, maar trof een team dat dit seizoen in de Champions League liefst zes keer de nul hield. Toch kreeg Barcelona aan het begin van de tweede helft prima kansen op de 2-1. Schoten van Messi (naast) en Iniesta (over) misten echter genoeg precisie om tot doelpunt te promoveren. Net als in de eerste helft strafte Juventus het gebrek aan effectiviteit bij Barcelona af.

Waar Higuaín eerst nog twee keer stuitte op Ter Stegen, tekende Giorgio Chiellini na 55 minuten uit een corner van Miralem Pjanic voor de 3-0.  De verdediger schudde Javier Mascherano bijzonder gemakkelijk van zich af en kopte via de binnenkant van de paal binnen.  Barcelona voerde vervolgens de druk op, wat tot enkele kansen leidde. Luis Suárez was dichtbij en de bezoekers werden nog een penalty onthouden na hands van Chiellini.

Juventus hield het doel echter opnieuw schoon en leek de score zelfs nog uit te breiden, maar het doelpunt van Juan Cuadrado werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. De Italianen reizen volgende week desondanks met een bijzonder goede uitgangspositie af naar Camp Nou, waar Barcelona opnieuw moet hopen op een wonder.