Kwade Mihajlovic haalt uit naar Bacca en arbiter

Trainer Sinisa Mihajlovic was na de 2-0 nederlaag van AC Milan tegen Sassuolo woedend. Vooral de scheidsrechter en spits Carlos Bacca moesten het bij hem ontgelden.

Sassuolo kwam in de eerste helft op voorsprong na een poeier van Alfred Duncan vanaf de rand van de zestien. 'Bacca had hem onder druk moeten zetten. Dat hadden we voor de wedstrijd afgesproken. Hij had op de rand van de zestien moeten staan, maar was niet geconcentreerd en verzaakte. Dat is ons duur komen te staan', foeterde Mihajlovic.

In de tweede helft werd Mihajlovic van het veld gestuurd, na een woede-uitbarsting aan het adres van de arbiter. De Serviër vond dat Piero Giacomelli in de aanloop naar het tweede doelpunt (van Nicola Sansone) had moeten fluiten voor een overtreding. 'Maar ik heb hem niet uitgescholden. Dat heb ik pas gedaan nádat ik was weggestuurd', zei de coach. 'Ik vind het onvoorstelbaar dat hij die overtreding (op Andrea Bertolacci, red.) niet gezien heeft. Dat heb ik hem laten weten. En daarna heb ik hem nog een paar zaken laten weten', doelde hij op zijn scheldkanonnade.

Mihajlovic richtte vorige week zijn pijlen op de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. Na de 28ste speelronde bedraagt de achterstand van Milan op die plek liefst negen punten. 'Mijn doel blijft onveranderd. Ik ga mijn ambities niet elke paar dagen bijstellen', sloot de trainer af.