Juve passeert Napoli, Sassuolo weer plaaggeest Milan

Reacties

Juventus heeft de koppositie in de Serie A weer overgenomen van Napoli, door het in crisis verkerende Atalanta Bergamo te verslaan. Sassuolo bevestigde zijn status als kwelgeest van AC Milan.

Juve passeert Napoli, Sassuolo weer plaaggeest Milan

Atalanta Bergamo - Juventus 0-2
Juventus was de torenhoge favoriet voor het duel met Atalanta Bergamo. De club van Marten de Roon verkeert al een tijdje in crisis door een reeks van twaalf wedstrijden zonder zege. Juventus had daarentegen al zeventien duels niet meer verloren in de Serie A.

Sami Khedira kreeg vroeg een grote kans, maar zijn schot werd gepareerd door Marco Sportiello. De doelman was in de 24ste minuut kansloos toen Andrea Barzagli (op de foto met Leonardo Bonucci) een door Mario Mandzukic verlengde corner tot doelpunt promoveerde. Atalanta appelleerde voor buitenspel, maar het was de achtergebleven De Roon die dat ophief. De Nederlander kreeg vlak voor rust een flinke kans om zijn fout goed te maken, maar zijn volley was een prooi voor Gianluigi Buffon, die daardoor jacht blijft maken op een illuster record.

Het lukte Juventus lang niet om het duel met Atalanta in het slot te gooien, maar vijf minuten voor het einde besliste Mario Lemina het duel door de 0-2 te maken. Juve (64 punten) neemt daardoor de eerste plaats weer over van Napoli (61), dat zaterdag al won van van Chievo Verona. Atalanta staat vijftiende, vier punten boven de degradatiezone.

Sassuolo - AC Milan 2-0
Milan was voor het uitduel met Sassuolo over alle competities al twaalf duels ongeslagen, maar de Neroverdi zijn sinds hun promotie naar de Serie A een ware plaaggeest voor de Milanezen.

Milan begon sterk in Reggio Emilia, maar Sassuolo-doelman Andrea Consigli onderscheidde zich met knappe reddingen op pogingen van Keisuke Honda, Giacomo Bonaventura en Luca Antonelli. Sassuolo scoorde vervolgens bij zijn eerste kans. Alfred Duncan (ex-Inter, foto onder) poeierde de bal van de rand van de zestien in de kruising. Daarmee dreigde een zeer kostbare nederlaag voor Milan, want Sassuolo is een directe concurrent in de strijd om Europees voetbal.

Twintig minuten voor tijd kreeg Milan een nieuwe dreun, toen Nicola Sansone de 2-0 tegen de touwen schoot. Kort erna kwam Sassuolo met tien man te staan doordat Gregoire Defrel zijn tweede gele kaart kreeg, maar het lukte Milan niet meer terug in de wedstrijd te komen. Sassuolo (44 punten) krijgt door de zege Milan (47) in het zicht. Internazionale (48) kan zondagavond profiteren van de misser van Milan door Palermo te verslaan.

Overige uitslagen
Bologna - Carpi 0-0
Frosinone - Udinese 2-0
Genoa - Empoli 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.