Kwade Klopp maakt gehakt van gebroeders Neville

Reacties

De aanhoudende kritiek van de broers Gary en Phil Neville op Liverpool-doelman Loris Karius is bij manager Jürgen Klopp volledig verkeerd gevallen.

Kwade Klopp maakt gehakt van gebroeders Neville

Zondagavond maakte Phil Neville tijdens Match of the Day korte metten met het optreden van Karius tegen West Ham United. Een week eerder was het ook al raak, na Karius' weinig gelukkige optreden tegen AFC Bournemouth. In de dagen na die pot werd Karius op Twitter bekritiseerd door Gary Neville.

'Veel analytici, die ooit zelf speler zijn geweest, zijn blijkbaar helemaal vergeten hoe het is om kritiek te krijgen. In het bijzonder de gebroeders Neville, en dan helemaal degene die zelf ooit manager was. Hij moet weten dat niemand gebaat is bij té veel kritiek', wijst Klopp tijdens een persconferentie op Gary Neville, die vorig seizoen faliekant mislukte als trainer van Valencia.

Klopp denkt dat Gary Neville, die net als zijn broertje jarenlang bij rivaal Manchester United speelde, er op uit is Liverpool te ontregelen. 'Laat ik het zo zeggen: hij is niet van plan om Liverpool te helpen. Maar ook als je dat weet, maakt het de dingen die gezegd worden niet veel zinniger.'

'Hij heeft zelf aangetoond dat hij veel moeite had met werk waarbij hij zelf spelers moest beoordelen. Waarom mag hij dat op televisie dan opnieuw doen?', plaatst Klopp opnieuw vraagtekens bij de geloofwaardigheid van de oudste Neville.

Karius ging er zelf ook al met gestrekt been in ten opzichte van Gary Neville. 'Ik heb fouten gemaakt, maar wat hij daarvan vindt maakt mij niet zoveel uit. Hij is zelf ooit heel kort manager geweest, nu hangt hij weer de expert uit', zei de Duitser tegen The Daily Mail.

Gary Neville reageerde via Twitter op de kritiek van Klopp en Karius. 'Je hoeft geen kok te zijn om een goede biefstuk te herkennen', zei de ex-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.