Kuijt ziet toptrainer in Gerrard, bizarre uittrap Karius

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kuijt ziet toptrainer in Gerrard, bizarre uittrap Karius

• Luis Enrique ontkende zaterdag tijdens zijn persconferentie nog dat hij Neymar een week voor El Clásico tegen Real Sociedad zou sparen, omdat de Braziliaanse ster op scherp staat. Bijna had Barcelona om een andere reden geen beroep kunnen doen op de 24-jarige aanvaller. Neymar raakte volgens het Spaanse TV3 met zijn peperdure Ferrari betrokken bij een auto-ongeluk, maar kwam er ongedeerd vanaf.  

'Voor het geld hoeft hij het niet te doen, maar hij houdt te veel van het spelletje om geen trainer te worden.'
Dirk Kuijt denkt dat Steven Gerrard, zijn voormalige ploeggenoot bij Liverpool, een uitstekende manager zou kunnen zijn. 'Het is nogal iets, maar ik denk dat hij er goed in zou zijn. Hij was altijd erg geïnteresseerd in voetbal, keek niet alleen naar Premier League- en Champions League-wedstrijden, ook naar andere competities. Hij wist zelfs veel over het Nederlandse voetbal', aldus Kuijt over zijn gestopte generatiegenoot. 'Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik denk dat hij een geweldige trainer zal worden.' (The Daily Mail)

Hicham Faik was zaterdagavond met twee doelpunten voor Excelsior belangrijk in het uitduel met Vitesse (2-2), al leverde dat slechts een punt op. De 23-jarige middenvelder had in de Gelredome een trotse toeschouwer. Faik scoorde op de redactie van VI punten met deze mooie boks.

Liverpool-doelman Loris Karius viel zaterdag tegen Liverpool om een heel andere reden op. De 23-jarige Duitser hield het hoofd bij een uittrap even niet koel en speelde de bal pardoes over de achterlijn. Een corner weggeven bij een achterbal, is dat ooit eerder gebeurd?  

Wayne Rooney overweegt in de toekomst niet meer in te gaan op fotoverzoekjes van fans. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Paul Stratford tegen The Daily Mirror. De 31-jarige aanvoerder van Engeland en Manchester United is nog altijd verbolgen over het feit dat hij aan de schandpaal werd genageld, nadat foto's van hem op een bruiloft waren opgedoken. 'Het is een van de droevige neveneffecten van deze affaire', zegt Stretford. 'Wayne heeft er altijd voor opengestaan, maar er is helaas een kleine minderheid die om een heel andere reden met hem op de foto wil'

'Wat is Aberglaube in het Nederlands?'
• NEC-trainer Peter Hyballa probeerde na de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-2) te verklaren waarom hij opeens een trainingskloffie droeg. Normaal gesproken verschijnt de Duitse coach in een net pak langs de zijlijn, maar uit bijgeloof was dat zaterdag niet het geval. 'We hebben ook een mooi pak, al ben ik eigenlijk geen type voor een stropdas. Ik wilde het vandaag een keer anders doen. Bij mijn vorige clubs droeg ik ook steevast een trainingspak bij de wedstrijden.' (AD)

Peter Odemwingie had zaterdag reden zijn verontschuldigingen aan te bieden. De 35-jarige Nigeriaan, tegenwoordig actief voor Roterham United in het Championship, pakte in het duel met Leeds United een domme rode kaart. Odemwingie schrok zo van zijn eigen actie dat hij al tijdens de wedstrijd een schuldbewust tweetje verstuurde. Zijn gebeden werden niet verhoord. Rotherham verloor met 2-1.  

• De spelers van Barcelona B hadden zaterdagavond wél reden tot juichen. Mede dankzij deze bijna Messiaanse goal van Jesús Alfaro won het tweede elftal van de Catalanen met 4-0 van L'Hospitalet.

• Ook Peter Sørensen kan er wat van. Nee, dat is geen speler, maar de trainer van de Deense club FK Silkeborg IF. De 43-jarige coach heeft dan ook een verleden als speler. Hij speelde in de jaren negentig nog zeventien wedstrijden voor FC Groningen en is het voetballen dus nog niet verleerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.