Kuwas schiet FC Volendam in Maastricht langs MVV

FC Volendam heeft een grote stap richting de volgende ronde van de play-offs om promotie/degradatie gezet. Het uitduel met MVV Maastricht leverde een nipte overwinning op (0-1).

De wedstrijd in De Geusselt begon zonder de FC Volendam-fans, die in de file stonden. Zij misten een openingsfase waarin MVV het meest aandrong, maar waar Volendam de eerste kansen kreeg. Bram Castro redde echter goed, terwijl Nick Coster een verkeerde beslissing nam door zelf te schieten in plaats van voor te geven. Sven Braken kreeg de eerste mogelijkheid namens de thuisclub, maar in kansrijke positie maaide hij over de bal heen.

Leroy Labylle was de beste man van het veld, maar de MVV'er verzuimde zijn ploeg aan een voorsprong te helpen. In de eerste helft schoot hij op de buitenkant van de paal, terwijl ook Sonny Stevens redding bracht. na rust zorgde vooral Ludcinio Marengo voor veel gevaar, maar ook Jack Tuyp kreeg een uitstekende kans om Volendam op voorsprong te zetten.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de 76ste minuut opende Brandley Kuwas de score namens de bezoekers. Zijn directe tegenstander Sjoerd Winkens ging voorafgaand aan die treffer door zijn knie, waarna Kuwas van net buiten het strafschopgebied kon binnen schieten.

Dat bleek de beslissing, waardoor FC Volendam - dat op de slotdag van de Jupiler League de titel verspeelde aan SC Cambuur - uitstekende zaken deed in de play-offs. Komende zondag kan de ploeg van trainer Hans de Koning het karwei in eigen huis afmaken als MVV in de return op bezoek komt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.