FC Volendam dicht bij titel na moeizame zege op MVV

FC Volendam is nog een zege verwijderd van promotie naar de Eredvisie. De formatie van trainer Hans de Koning klopte MVV met moeite. Cambuur Leeuwarden blijft volgen op twee punten door een simpele 4-0 zege op Emmen. FC Volendam - MVV Maastricht 2-1

Volendam leek al vroeg op rozen te zitten. De thuisploeg speelde beter en creëerde ook de betere kansen. Een knappe aanval in de negentiende minuut resulteerde in de 1-0. Jack Tuyp legde de bal terug op Raymond Fafiani, die met een fraai schot via de binnenkant van de paal zijn ploeg op 1-0 zette.

Vervolgens lukte het de koploper van de Jupiler League niet om de score te verdubbelen. Volendam miste kans op kans en moest toezien dat Bryan Smeets de Limburgers in de 69ste minuut op gelijke hoogte bracht.

Na het doelpunt van Smeets werd Volendam in het nauw gedreven, maar Michiel Kramer zorgde voor het verlossende doelpunt: 2-1. Hij tikte een voorzet van uitblinker Nick Coster binnen. Door de overwinning blijft Volendam twee punten voorsprong houden op SC Cambuur.

Volendam heeft een beter doelsaldo (+29) dan Cambuur Leeuwarden (+24), maar moet volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles spelen. De Friezen spelen tegen het laaggeklasseerde Excelsior.

SC Cambuur - FC Emmen 4-0Cambuur had de koppositie na vanavond in handen kunnen nemen als Volendam verloor van MVV. De Volendammers maakten geen fout, maar de avond van de Friezen verliep een stuk soepeler.

Al na een kwartier kwam Cambuur dankzij Martijn van der Laan op voorsprong. Met een hard schot in de lange hoek zette hij zijn elftal op voorsprong. In de 47ste minuut viel vervolgens pas het tweede doelpunt in Leeuwarden, via Adnane Tighadouini.

FC Emmen bood weinig tegenstand waardoor Cambuur de score op kon voeren. Martijn Barto en Mark Diemers namen respectievelijk de 3-0 en de 4-0 voor hun rekening. Cambuur staat nog steeds twee punten achter op Volendam.

Play-offsIn de strijd om de laatste plaats in de play-offs voor een plek in de Eredivisie hebben zowel FC Dordrecht, FC Den Bosch en FC Oss gefaald. Dordrecht, dat momenteel de negende positie bezet, verloor in Limburg met 3-1 van Fortuna Sittard. FC Den Bosch kreeg een nog pijnlijkere nederlaag te verwerken, aangezien het elftal met 3-1 verloor van hekkensluiter FC Eindhoven.

De Eindhovenaren delen door de zege nu de laatste plaats met Excelsior, dat met 1-1 gelijkspeelde in de derby tegen Sparta Rotterdam. Ook FC Oss lukte het niet om de negende plaats te bereiken. Door een 1-2 nederlaag tegen nummer drie Helmond Sport blijft het elftal tiende staan.

FC Dordrecht en FC Oss hebben 37 punten, FC Den Bosch 35. Op de laatste speeldag staan de duels FC Dordrecht-Almere City FC, FC Emmen-FC Oss en FC Den Bosch-De Graafschap op het programma.

Overige uitslagDe Graafschap - Telstar 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.