'Kunnen we omgaan met luxe van winst op PSV?'

Reacties

SC Heerenveen heeft vrijdag bekend gemaakt dat het niet in zee gaat met Gabriel Almeida, die op proef was. Ook moet Sam Larsson zijn rentree uitstellen tot na de interlandperiode. Zonder het tweetal eist trainer Dwight Lodeweges van zijn selectie dat de knappe 1-0 zege van vorig weekend op PSV in Tilburg een goed vervolg krijgt.

'Kunnen we omgaan met luxe van winst op PSV?'

Gabriel Almeida zal daaraan geen bijdrage kunnen leveren. De achttienjarige Braziliaan met een verleden bij Manchester City trainde sinds dinsdag mee met de selectie van de Friezen, maar krijgt geen contract. 'Gabriel is een voetballer met veel talent, maar wij kiezen voor de ontwikkeling van onze eigen jeugdspelers', licht manager voetbalzaken Hans Vonk de beslissing toe op de clubwebsite.

Blessures
Tegelijk met de komst van de linksbenige middenvelder verwelkomde Lodeweges ook Larsson weer op het trainingsveld. De Zweedse aanvaller kampte de laatste weken met een scheenbeenblessure, waardoor hij de laatste drie speelronden in de Eredivisie ontbrak. Het uitduel met Willem II komt echter te vroeg. De 21-jarige spits heeft te maken met een terugslag.

Lodeweges verwacht dat Joey van den Berg wel voldoende hersteld is van een hamstringblessure. Met de 28-jarige middenvelder in de ploeg wil de 56-jarige oefenmeester dat de huidige nummer vier van de Eredivisie niet in dezelfde fouten vervalt. 'Kunnen we omgaan met de luxe van de winst op PSV? Dat is de uitdaging die ons morgen wacht', stelt de in Canada geboren Nederlander.

Hongerig
Daarbij heeft Lodeweges de misstap die de Friezen vorige week maakten in het bekertoernooi in gedachten. Na een 1-1 gelijkspel bij Vitesse bleek het gedegradeerde Roda JC enkele dagen later in Kerkrade met 2-1 te sterk. 'Morgen moet blijken of wij hongerig zijn. Winnen zou geweldig zijn, maar nog belangrijker vind ik dat we spelen op de manier die ons voor ogen staat en dat we er mentaal klaar voor zijn. In die zin hebben we hopelijk geleerd van de nederlaag bij Roda.'

Voor de vijfde keer in zes competitieduels drie punten pakken is tegen Willem echter makkelijker gezegd dan gedaan. De gepromoveerde Tricolores maken tot dusver indruk, met de tiende plaats als resultaat. Lodeweges: 'Ze blijven kaarsrecht overeind staan. En niet alleen op basis van hard werken. Willem II speelt goed georganiseerd. Het wordt een lastige pot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.