Heerenveen al klaar met Lumu: 'Hebben er alles aan gedaan'

Reacties

Jeroen Lumu is alweer weg bij SC Heerenveen. Speler en club hebben het kortgeleden overeengekomen contract laten ontbinden.

Heerenveen al klaar met Lumu: 'Hebben er alles aan gedaan'

De Friese club is bij het besluit om afscheid te nemen van de negentienjarige aanvaller niet over één nacht ijs gegaan. In september was er al een eerste evaluatiemoment, afgelopen maandag was het tweede. Dinsdag is vervolgens besloten om Lumu te laten gaan.

'Wij hebben er alles aan gedaan om Jeroen het leven van profvoetballer te laten leiden', laat technisch directeur Hans Vonk in een reactie aan Voetbal International weten. 'Dat is niet gelukt, maar over de ins en outs ga ik verder niets zeggen.' Die uitleg strookt met het statement op de officiële website van de Friezen. 'Tussen SC Heerenveen en Jeroen Lumu is verschil van inzicht over de wijze waarop het vak van profvoetballer moet worden ingevuld.'

Lumu tekende eind augustus een eenjarig contract bij Heerenveen, met een optie op nog een jaar. De vleugelspeler, die één keer voor de Friezen speelde, kwam transfervrij over van het Bulgaarse Ludogorets. Eerder speelde de negentienjarige Lumu voor Willem II. Ook daar kwam hij regelmatig in opspraak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.