Voormalig City-talent loopt stage bij SC Heerenveen

Reacties

Trainer Dwight Lodeweges (links op bovenstaande foto) mocht deze week een nieuw talent verwelkomen bij SC Heerenveen. De achttienjarige Gabriel Almeida loopt momenteel stage bij de Friezen.

Voormalig City-talent loopt stage bij SC Heerenveen

Gabby Fernando, zoals zijn voetbalnaam luidt, trainde dinsdag voor het eerst mee met de selectie van Heerenveen. De talentvolle Braziliaan is een linksbenige aanvallende middenvelder en was voor zijn komst naar Nederland nog op proef bij Manchester United.

In het verleden stond de jongeling onder contract bij United's rivaal Manchester City. Hij werd door de Engelsen weggeplukt bij Flamengo. 'Gabriel is een technisch zeer vaardige speler, een jongen met mogelijkheden', geeft manager voetbalzaken Hans Vonk op de clubwebsite zijn mening over de stagiair. 'Eind deze week gaan we bekijken of we de stage verlengen of dat we hem eventueel een contract aanbieden.'

Larsson
Lodeweges mocht niet alleen het Braziliaanse talent verwelkomen op het trainingsveld; ook Sam Larsson voegde zich bij de selectie. De Zweedse aanvaller werd deze zomer overgenomen van IFK Göteborg, maar kampte de laatste weken met een scheenbeenblessure.

En waar Larsson de training weer hervatte, moest Joey van den Berg de trainingssessie aan zich voorbij laten gaan. Hij hield een stijve hamstring over aan het thuisduel met PSV (1-0 winst). 'We gaan Sam rustig optrainen en ik verwacht dat Joey zaterdag gewoon kan spelen', nam fysiotherapeut Erik ten Voorde alvast een voorschot op de wedstrijdselectie voor het competitieduel met Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.