Kuitklachten zullen Zlatan niet kunnen stoppen

Reacties

Het Stade de France is zaterdag het toneel van het laatste kunstje van Zlatan Ibrahimovic in het shirt van Paris Saint-Germain. Olympique Marseille is een van de favoriete Franse opponenten van de Zweed.

Kuitklachten zullen Zlatan niet kunnen stoppen

Ibrahimovic heeft nog één kans zijn toch al indrukwekkende cijfers verder te verbeteren. Zaterdag staat hij in de finale van de Coupe de France voor de 180ste en laatste keer in het veld voor PSG. De Zweed zal waarschijnlijk de grens van vijftienduizend speelminuten voor PSG gaan slechten, want hij is nog slechts 34 minuten van die mijlpaal.

Dat optreden tegen Olympique Marseille moet een passend sluitstuk worden op zijn vier succesvolle jaren bij PSG. Deze Coupe de France kan de negende prijs worden van zijn Franse periode. Ibrahimovic verzamelde onder meer vier landstitels.

Kuitblessure
De voorbereiding op zijn laatste duel verliep echter niet vlekkeloos. Sterker nog, de Zweedse vedette liet zijn gezicht afgelopen week nauwelijks zien op het trainingsveld. 'Hij heeft kuitklachten', gaf trainer Laurent Blanc uitleg. 'Hij heeft binnen veel werk verzet.'

Blanc voorziet dan ook geen problemen met de inzetbaarheid van Ibrahimovic. 'Hij heeft de mentale kracht om te spelen. Voor een wedstrijd als deze kan hij het alleen al opbrengen op basis van motivatie en spirit. Hij heeft een enorme mentale weerbaarheid.'

Bovendien biedt de historie tegen Marseille een welkome houvast voor Ibrahimovic. Negen keer kwam hij in actie tegen l'OM, waarbij alleen zijn eerste ontmoeting in oktober 2012 geen zege opleverde (2-2). Zijn twee treffers in oktober 2015 tegen Marseille maakten hem bovendien topscorer aller tijden van PSG.

Daarnaast maakte Ibrahimovic in de enige Coupe de France-confrontatie met Olympique Marseille het verschil. Met twee goals nam hij in februari 2013 de hele Parijse productie voor zijn rekening (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.