Formidabele cijfers voor Zlatan na laatste competitieduel

Reacties

Zlatan Ibrahimovic sloot zaterdagavond op passende wijze zijn laatste thuiswedstrijd voor Paris Saint-Germain af. De Zweedse geweldenaar voegde tegen FC Nantes (4-0 zege) twee treffers toe aan zijn imposante productie van dit seizoen.

Formidabele cijfers voor Zlatan na laatste competitieduel

Met 38 doelpunten in de Ligue 1 brak Ibrahimovic niet alleen het stokoude clubrecord van Carlos Bianchi, hij kroonde zich ook voor de derde keer tot topscorer van de Ligue 1. Ook dat betekent een nieuw clubrecord. De voormalige goalgetter Pauleta slaagde er twee keer in namens PSG topscorer van Frankrijk te worden.

Ibrahimovic was in vier seizoenen Ligue 1 goed voor in totaal 113 doelpunten in 122 wedstrijden, een waanzinnig hoog gemiddelde van 0,93 goals per duel. Geen enkele andere nog actieve speler in de Franse hoogste divisie heeft zoveel doelpunten gemaakt als de Zweed.

Slechts twee van de 27 clubs waartegen Ibrahimovic in actie kwam in de Ligue 1, slaagden erin de Zweed van scoren af te houden: Ajaccio (drie duels) en FC Metz (één duel). Saint-Etienne, Olympique Nice en SC Bastia waren met respectievelijk veertien, elf en tien goals de meest gewillige slachtoffers van Ibrahimovic' scoringsdrift.

Ibrahimovic verdeelde zijn 113 competitiedoelpunten voor PSG als volgt: twintig met links, tachtig met rechts, elf met het hoofd en twee met een ander deel van zijn imposante lichaam. Liefst 98 van zijn 113 goals kwam tot stand binnen het strafschopgebied.

Met nog één duel voor de boeg - de bekerfinale tegen Olympique Marseille - staat Ibrahimovic nu op 154 doelpunten in 179 officiële wedstrijden. Dit seizoen maakte de lange Zweed al 48 doelpunten in vijftig officiële optredens, zijn beste seizoenscore ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.