Kuipers naar Dinamo Kiev, Blom in actie bij Saint-Étienne

Reacties

De UEFA heeft Björn Kuipers aangesteld als scheidsrechter bij het Champions League-duel tussen Dinamo Kiev en Maccabi Tel-Aviv. Arbiter Kevin Blom moet de Europa League-wedstrijd van Saint-Étienne tegen Lazio in goede banen leiden.

Kuipers naar Dinamo Kiev, Blom in actie bij Saint-Étienne

De thuiswedstrijd tegen de opponent uit Israël is voor Dinamo Kiev cruciaal met het oog op overwintering in de Champions League. De Oekraïners moeten woensdag het laatste duel in Groep G winnen om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Koploper Chelsea en nummer twee FC Porto beschikken allebei over een voorsprong van twee punten op de achtervolger. Het onderling resultaat met FC Porto is in het voordeel van Dinamo Kiev. Chelsea heeft op de laatste speeldag aan een gelijkspel genoeg.

De belangen bij het duel waar Blom de leiding over heeft, zijn minder groot. Saint-Étienne en Lazio zijn namelijk beide zeker van een langer verblijf in de Europa League. De Italiaanse club van Nederlanders Ricardo Kishna, Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Stefan de Vrij blijft ongeacht het resultaat op de laatste speeldag koploper, terwijl de Fransen genoegen moeten nemen met een tweede plaats in Groep G.

Collega-arbiter Danny Makkelie komt dinsdag al in actie bij het Champions League-duel tussen Manchester City en Borussia Mönchengladbach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.