Kuipers moet Klassieker in goede banen leiden

Reacties

De KNVB heeft Björn Kuipers aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De aartsrivalen treffen elkaar op zondag 2 april om 14.30 uur in De Arena.

Kuipers moet Klassieker in goede banen leiden

Kuipers wordt in Amsterdam geassisteerd door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. De 43-jarige Kuipers had eerder dit seizoen ook de leiding bij De Klassieker in De Kuip. Die wedstrijd eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Kasper Dolberg en Dirk Kuijt.

Feyenoord is de trotse koploper van de Eredivisie met 69 punten uit 27 wedstrijden. Ajax staat tweede en heeft zes punten minder dan de Rotterdammers. PSV volgt op twee punten van de Amsterdammers en speelt zaterdag uit tegen Sparta Rotterdam. Danny Makkelie moet dat duel in goede banen leiden.

WK Onder-20
De KNVB heeft ook bekendgemaakt dat Kuipers van 20 mei tot 11 juni actief is op het WK Onder-20 in Zuid-Korea. Makkelie is door de wereldvoetbalbond FIFA geselecteerd om tijdens dat toernooi te functioneren als video-scheidsrechter. De arbiter deed dat eerder ook al op het WK voor clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.