Kuijt voor het eerst in vijftien jaar geschorst in competitie

Reacties

Dirk Kuijt miste tot aan het uitduel van zondag met Vitesse nog geen minuut in de Eredivisie, maar moet volgende week zaterdagavond toch echt verstek laten gaan als Feyenoord het in eigen huis opneemt tegen De Graafschap. De 35-jarige aanvaller kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Kuijt voor het eerst in vijftien jaar geschorst in competitie

Kuijt liep tegen zijn schorsing op na een overtreding op Sheran Yeini. Kuipers vond dat hij niet anders kon dan de 104-voudig international een gele kaart geven. Daardoor is de clubtopscorer van de Rotterdammers voor het eerst sinds 2001 (FC Utrecht-Vitesse) geschorst voor een competitieduel. Tot nu toe waren zijn vier gele kaarten uit het seizoen 2000/01 als speler van FC Utrecht het persoonlijk record van Kuijt, die na afloop dan ook baalde van zijn vijfde kaart en die onterecht noemde. Daardoor mist hij voor het eerst sinds vorig jaar april, toen hij in dienst van Fenerbahçe met een kuitblessure kampte, een competitiewedstrijd.

Door zijn wissel in de 69ste minuut was er al een einde gekomen aan het onafgebroken optreden van de licht geblesseerde Kuijt sinds zijn rentree in De Kuip. De laatste keer dat de Katwijkse captain een duel niet volledig uitspeelde was op 25 mei. Toen haalde Fenerbahçe-trainer Ismail Kartal hem na een uur naar de kant in het competitieduel met Basaksehir. Omdat Kuijt ook zaterdag niet speelt, zijn Stijn Wuytens en Adil Auassar de enige veldspelers die in de Eredivisie nog geen minuut misten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.