Kramer leidt Feyenoord uit het niets toch naar plek drie

Reacties

Michiel Kramer heeft Feyenoord weer naar de derde plek in de Eredivisie geschoten. De spits brak de ban in het belabberde onderonsje tegen collega-subtopper Vitesse (0-2).

Kramer leidt Feyenoord uit het niets toch naar plek drie

Het was een wedstrijd die op het lijf geschreven was van een schutter als Kramer. Zoals in zijn beste tijd bij ADO Den Haag, waarin hij vaak getergd door trainer Henk Fraser goals maakte in het Haags Kwartiertje, zo rekende Kramer nu in de 73ste minuut af met alle kritiek die hij bij Feyenoord over zich heen kreeg. Voetballend verging het hem al een stuk beter, sinds hij een kleine maand geleden weer terugkeerde in de Rotterdamse basis. Maar dat Eredivisie-doelpunt bleef steeds uit.

Op aangeven van Rick Karsdorp - de rechtsback verzorgde al zijn zevende assist dit seizoen - trapte Kramer laag en hard binnen. Zijn eerste competitiedoelpunt op eigen kracht sinds 6 december tegen Heracles Almelo, want de goal die hij bij AZ maakte kwam eigenlijk ook deels op conto van Ridgeciano Haps.

Vitesse en Feyenoord profileerden zich eigenlijk geen moment als twee subtoppers, die de jacht hadden ingezet op de derde plaats van AZ. De eerste helft was niet om aan te zien, met een pegel van Lewis Baker als spaarzaam hoogtepunt. Na rust schoot Renato Ibarra na een rush hard voorlangs namens de thuisclub.

Milot Rashica (links) wordt gestuit door Feyenoorder Jens Toornstra.
Milot Rashica (links) wordt gestuit door Feyenoorder Jens Toornstra.

Nee, ook Vitesse speelde lang niet het voetbal waartoe de Arnhemmers eerder dit seizoen hebben laten zien in staat te zijn. Een late overwinning bij Roda JC Kerkrade (1-2) verlichtte vorige week wel de druk op Rob Maas en de trainer stuurde tegen Feyenoord ook een elftal het veld in zoals de supporters dat graag zien. Enkel de populaire Kevin Diks ontbrak in vergelijking met het door de fans samengestelde team. Arnold Kruiswijk verving hem in de achterste linie.

Het was uiteindelijk de oude club van Maas die opereerde als een topclub. Lang leek het povere duel uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar de Rotterdammers susten Vitesse in werkelijkheid in slaap voor wat scherpe counters in de slotfase. Kramer trof bij de eerste gelegenheid doel, waarna hij net als Jens Toornstra nog een kans op een tweede goal miste. Die kwam er uiteindelijk bij het scheiden van de markt alsnog, dankzij een uithaal van invaller Bilal Basaçikoglu (0-2).

Trainer Giovanni van Bronckhorst vindt zijn elftal terug op de plek die hij nu ambieert. Met Vitesse (zevende met zes punten minder) hebben de Rotterdammers voorlopig een naaste belager minder in de strijd om het seizoen tot een goed einde te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.