Kuijt voelt klik met Kramer: 'Voor ons beiden zo makkelijker'

Reacties

Sinds de entree van Dick Advocaat is Dirk Kuijt bij Feyenoord van de rechterflank naar de as verhuisd. De aanvaller is blij met zijn nieuwe rol, maar beslist pas in een later stadium of hij nog een jaar doorgaat.

Kuijt voelt klik met Kramer: 'Voor ons beiden zo makkelijker'

'Ik wil spelen om de prijzen en ik denk dat dát mogelijk is bij Feyenoord. Zolang ik dat gevoel heb, ga ik door, mits het fysiek natuurlijk kan. Maar ook dat gaat prima, ik heb dit seizoen nog geen seconde gemist', aldus Kuijt in de nieuwe Voetbal International. 'Ik wil nu eerst het seizoen goed afsluiten. Pas daarna gaan we in goed overleg een beslissing nemen', vervolgt hij over zijn aflopende contract.

De 35-jarige aanvaller heeft het de afgelopen weken uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord, in de as vlak achter diepe spits Michiel Kramer. 'Ik voel me goed op die plek', zegt de routinier. 'Natuurlijk ben ik niet een klassieke nummer 10, maar ik kan het wel invullen op die plek. Ik ben een speler die verdedigend zijn taak altijd uitvoert en in aanvallend opzicht zie ik het als de rol die ik destijds had bij Liverpool, toen ik als second striker speelde en op die manier vaak in het strafschopgebied van de tegenstander kon komen.'

'Daarbij speel ik nu dicht bij Michiel Kramer. Als je kort bij elkaar staat, is dat voor allebei makkelijker, zeker als je elkaar dan ook nog eens goed aanvoelt. Die klik was er voor de winter ook, in de fase dat we met Feyenoord goed draaiden. Dan zag je dat Michiel naar de eerste paal trok en ik daardoor vaak ruimte kreeg bij de tweede paal. Nu zie je dat ik, sinds we zo spelen, elke wedstrijd honderdprocentkansen hebben gekregen om te scoren.' Kuijt was in de afgelopen vier wedstrijden van Feyenoord telkens trefzeker en maakte dit seizoen in alle competities al twintig goals.

In de nieuwe Voetbal International en op VI Premium lees je het hele interview van Martijn Krabbendam met Dirk Kuijt. Je kunt de nieuwe VI hier bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.