Kuijt overtreft zichzelf met treffer tegen Fulham

Maxi Rodrígues was met drie treffers de grote man bij Liverpool. Dirk Kuijt pikte tegen Fulham (5-2 winst) ook een doelpuntje mee en verbeterde zo een persoonlijk record.

Fulham kon na ruim een kwartier de hoop op een positief resultaat vergeten. Maxi Rodríguez gaf de ploeg van manager Mark Hughes in de eerste zeven minuten twee keer stof tot nadenken, voordat Kuijt in de zeventiende minuut de bliksemstart van Liverpool met de 0-3 afsloot.

De Katwijkse aanvaller kreeg bij zijn treffer de hulp van Mark Schwarzer. De doelman van Fulham liet de bal na een poging van Kuijt glippen. De Oranje-international zal er niet om malen, want hij scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij. Dat was al lang niet meer een speler van Liverpool gelukt.

Voor Kuijt was het een treffer met ook een persoonlijk betekenis. De Oranje-international bracht zijn totaal op dertien, waarmee hij zich beste productie in de Premier League in dienst van Liverpool verbeterde. Sinds zijn transfer naar Anfield in 2006 bleef hij twee keer steken op twaalf treffers.

Fulham deed in de tweede helft een poging de nederlaag te voorkomen. Mousse Dembélé bracht de Londense ploeg een beetje terug in de wedstrijd, maar boog in de zeventigste minuut na een verwoestende knap van Maxi Rodrígues het hoofd. Luis Suarez tekende daarna voor de 1-5, alvorens Steve Sidwell met een fraaie uithaal de eindstand op 2-5 bepaalde.

Dankzij de overtuigende overwinning nam Liverpool de vijfde plaats over van Tottenham Hotspur. Voor Fulham is door de nederlaag definitief een plaats in de middenmoot weggelegd.