Kuijt kan bijzondere mijlpaal bereiken in Heerenveen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Koploper Feyenoord wacht zondagmiddag de op papier lastige uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Kuijt kan bijzondere mijlpaal bereiken in Heerenveen
Speelronde: 27
Aftrap
: zondag 19 maart,12.30 uur
Scheidsrechter
: Dennis Higler

• SC Heerenveen zit al weken in een wak. De Friezen kwamen tijdens de eerste competitiehelft nog zo goed voor de dag, maar zijn inmiddels teruggevallen naar de achtste plaats. Het verhaal van Feyenoord is bekend. Met nog acht speelrondes te gaan verdedigt de koploper een voorsprong van vier punten op Ajax.

• Voor de 25ste keer in de Eredivisie-historie fungeert SC Heerenveen als gastheer van Feyenoord. De Friezen hebben een positieve balans: tien zeges, vijf gelijke spelen en negen nederlagen.

• SC Heerenveen verloor slechts één van de laatste zeven ontmoetingen met Feyenoord in alle competities. In vijf van de laatste zeven duels kwamen de Friezen minimaal twee keer tot scoren. Vorig seizoen werd het in het Abe Lenstra Stadion echter 2-5.

• In de eerste negen speelrondes na de winterstop pakten slechts twee clubs minder punten dan SC Heerenveen (acht punten): Excelsior (zeven) en ADO Den Haag (vijf). Net als SC Heerenveen veroverden Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en FC Groningen in de eerste negen duels van 2017 acht punten.

SC Heerenveen snoepte Feyenoord eerder dit seizoen in De Kuip twee punten af: 2-2.
SC Heerenveen snoepte Feyenoord eerder dit seizoen in De Kuip twee punten af: 2-2.

• Feyenoord kwam in de eerste 26 speelrondes tot liefst 66 doelpunten. De laatste keer dat de Rotterdammers vaker scoorden in een volledig Eredivisie-seizoen was in 2013/14, toen de ploeg uit de Maasstad 76 keer scoorde.

• Bij liefst acht van de laatste veertien Eredivisie-goals van Feyenoord was Nicolai Jørgensen rechtstreeks betrokken met een doelpunt (zes keer) of een assist (twee keer).

• Dirk Kuijt maakte afgelopen week tegen AZ zijn 149ste Eredivisie-treffer. De laatste speler die de mijlpaal van 150 Eredivisie-goals bereikte, was Wim Kieft in november 1992.

• Nog altijd heeft Feyenoord geen enkele strafschop geïncasseerd in dit Eredivisie-seizoen, als enige van de achttien teams.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.