Kuijt: 'Dit overtreft mijn stoutste dromen'

Reacties

Dirk Kuijt heeft er lang op moeten wachten, maar de Katwijker geniet met volle teugen van het zondag behaalde landskampioenschap met Fenerbahçe. Voor de 98-voudig Oranje-international was het de eerste landstitel in zijn loopbaan.

Kuijt: 'Dit overtreft mijn stoutste dromen'

Bij FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool had Kuijt nooit het genoegen mogen smaken van een kampioenschap, maar zondag bleek een 0-0 gelijkspel tegen Rizespor voldoende voor Fener. 'Het klinkt misschien gek uit de mond van een 33-jarige, maar dit smaakt naar meer landstitels', aldus Kuijt in De Telegraaf.

'De wedstrijd was niet geweldig, maar dat is wel vaker zo bij kampioenduels. Daar kan ik vanaf nu echt over meepraten', vervolgde de aanvaller.

Vanwege een straf zaten er zondag alleen vrouwen en kinderen in het stadion. 'Maar buiten de poorten halen de mannen de schade hier behoorlijk in. Pierre van Hooijdonk (zelf kampioen met Fenerbahçe in 2004 en 2005, red.) had me al een beetje voorbereid, maar dit overtreft mijn stoutste dromen. De fans zijn echt door het dolle heen.'

En dus is Kuijt de held van Istanbul. 'Figuurlijk werd ik het al, maar ik word hier nu ook letterlijk op handen gedragen. En dan te bedenken dat het officiële feest nog moet komen. In Turkije wordt de kampioensbeker pas na de laatste thuiswedstrijd uitgereikt. Dat is over twee weken. Daarna hebben ook de officiële festiviteiten plaats.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.