Krul krijgt kans bij Newcastle na blessure Harper

Tim Krul maakte zaterdag zijn Premier League-debuut voor Newcastle United. De 22-jarige goalie van Jong Oranje kreeg in de uitwedstrijd tegen Everton (1-0 winst) zijn kans nadat eerste keeper Steve Harper met een schouderblessure had moeten afhaken.

Krul krijgt kans bij Newcastle na blessure Harper

'Het zag er voor mij uit als een aanval die niet nodig was geweest', meent Newcastle United-coach Chris Hughton terugkijkend op de situatie waarin zijn eerste goalie geblesseerd was geraakt. De keeper was in de lucht aangevallen door Everton-speler Jermaine Beckford. 'Het ziet ernaar uit dat we Steve een tijd kwijt zijn. De komende dagen moeten uitwijzen hoe ernstig het is, dus ik wil nog niet zeggen hoe lang we het zonder Harper moeten stellen.'

Krul greep zijn kans direct en hield met enkele uitstekende ingrepen het doel van The Magpies schoon. Een keer leek de Hagenaar geklopt, maar de inzet van Yakubu verdween op de paal. In 2005 verruilde Krul ADO Den Haag voor de Engelse grootmacht. Hij maakte een indrukwekkend debuut in de hoofdmacht tijdens het UEFA Cup-duel met Palermo (1-0 winst) op 2 november 2006.

Door de aanwezigheid van eerst Shay Given en later Harper slaagde de zeer talentvolle keeper er niet in een basisplaats te veroveren bij Newcastle United. Huurperiodes bij Falkirk en Carlisle United volgden. Afgelopen seizoen stond Krul dertien keer onder de lat bij Newcastle dat toen nog uitkwam in het Championship. Afgelopen zomer brak de club het contract van Krul open en legde hem vast tot medio 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen